Hoe werkt NAH-derhand

Aanmelding
Na aanmelding via uw gemeente of naar aanleiding van een telefonisch contact wordt er een afspraak gemaakt voor een intake. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat de hulpvraag is en of wij u hierbij kunnen begeleiden.

Intake
Dit is het moment voor u om te kijken of de begeleiding van NAH-derhand aansluit bij uw behoefte. Na dit gesprek worden afspraken gemaakt over de frequentie en duur van de begeleiding. Dit is ook afhankelijk van de indicatie die u krijgt van uw gemeente. Wij werken met een begeleidingsplan. De begeleiding vindt plaats bij u thuis.

Werkwijze
Onze werkwijze is zeer verschillend per cliënt. Mensen met NAH hebben ook verschillende problemen, afhankelijk van het letsel, maar ook van de persoon die iemand was voor het letsel en wie hij/zij nu is. Onze ervaring is dat informatie over hersenletsel heel belangrijk is. In veel gevallen betrekken we ook de omgeving van de cliënt bij de begeleiding, omdat er vaak onbegrip is, wat spanningen op kan leveren. Het is zoeken naar een balans tussen, wat wil een cliënt, wat kan een cliënt en wat kan een cliënt aan. Dit maken we bespreekbaar, en kijken naar de mogelijkheden.

Met regelmaat scholen wij ons bij door symposia te bezoeken en cursussen te volgen. Wij zijn goed op de hoogte van regelgeving op het gebied van zorg en begeleiding. Wij hopen dat deze informatie uw vragen heeft beantwoord. Mochten er meer of andere vragen zijn, stel ze gerust!

Neem telefonisch contact op of vul ons contactformulier in.

© 2015 NAH-derhand